Ízes derelye lepény
32 db 70 g-os termék
Alaptészta
- 1000 g Dr. Oetker Pozsonyi tészta alappor
- 450 g sütőmargarin
- 200 g víz
- 50 g élesztő
- 6 g BRAUN Sizilia aroma
Töltelék
- 500 g vegyes gyümölcsíz
Díszítés
- 100 g vegyes gyümölcsíz
- 40 g mandula, szeletelt
A tészta összetevőit bedagasztjuk, 10-15 percig pihenni hagyjuk, majd 80 x 58 cm-re nyújtjuk.
A tölteléket a kinyújtott tészta felére kenjük, a másik felet ráhajtjuk.
A téglalap rövidebb oldalánál hat, hosszabb oldalánál nyolc részre osztva feldaraboljuk, felületét megkenjük és 60x20 cm-es keretbe rakjuk. A következő 15 sort mindig féltakarással helyezzük az előző sorra.
Szeletelt mandulával (vagy 160 g linzer reszelékkel) megszórjuk és 180-190°C-on, 25-35 perc alatt készre sütjük.