Narancsos-tönkölyös álom
30 db 100 g-os termék
Alaptészta
- 550 g linzertészta
- 500 g BRAUN Dinkel Vollkorn alapkeverék
- 200 g étolaj
- 200 g víz
- 600 g BRAUN Fruchti-Top Narancs
- 160 g BRAUN Csokoládéízű süthető krémtöltelék
Tejszínkrém
- 80 g Dr. Oetker Tejszínstabilizáló neutrál
- 70 g víz
- 400 g BRAUN MB-Top növényi habalap
- 45 g dió
- 1 g fahéj
- 2 g citromhéj
Díszítés
- 200 g BRAUN Cristaline hidegzselé
- 150 g BRAUN Covela étbevonó
- 20 g BRAUN Gold Sparkl díszítő zselé
A linzertésztát 60x20 cm-es keretbe nyújtjuk. A nehézfelvert összetevőit közepes fokozaton 2 perc alatt kihabosítjuk és a kinyújtott linzertésztára simítjuk.
A narancstölteléket átlósan a nehézfelvertre csíkozzuk, rácsíkozzuk a csokoládés tölteléket és 180-200 °C-os sütőben 25-35 percig (tűpróbáig) sütjük.
A tejszínstabilizáló neutrált legalább 20 °C-os vízzel elkeverjük, felvert MB-Toppal lazítjuk, dióval, fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük, végül a kihűlt alapra kenjük.
A Cristaline-t és a Covela-t külön-külön 20-25 °C-ra melegítjük, összekeverjük, a felületet bevonjuk, végül Gold Sparkl zselével dekoráljuk.