Kanadai fekete áfonya torta

Kanadai fekete áfonya torta

A nehéz piskóta hozzávalóit krémkeverő lapáttal közepes fokozaton 3 percig keverjük, majd 4 db, papírral kibélelt tortakarikába beletöltjük. 180-200 C fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A Le Gourmet áfonyapürét elkeverjük, a tejszínstabilizálóval, majd lazán hozzákeverjük a felvert habot. A kisütött lapoknak a széléről körbe 2 mm-t levágunk és a két lapot az áfonyakrémmel felváltva betöltjük egy karikába színültig. A tortákat lesokkoljuk a kakaós és a színezett fehér Miruart 70-80 C fokra felmelegítjük, majd 40 C fokra visszahűtjük. A megfagyott tortát először a kakaós Miruarral bevonjuk majd a lila színű Miruarral a Barna kötése elött bemárványozzuk.