Citromos tart

Citromos tart
Termékelkészítés:

A linzertészta összetevőit, összegyúrjuk, majd hűtőben 1 órát állni hagyjuk. A linzertésztát 3 mm-es lappá nyújtjuk, majd egy 11 cm-es átmérőjű kiszúróval lapokat szúrunk. A linzerlapokkal kibéleljük a 8 cm átmérőjű tart formákat. A citromkrémhez a vizet, tojássárgáját és a pudingport elkeverjük, a többi anyagot felforraljuk, majd hozzáfőzzük a pudingporos pépet. A pudingot lehűtjük és a kibélelt formákba nyomjuk. A termékeket 180 °C-on 10-15 percig sütjük. A fehérjehabhoz, az Ovasilt a vízzel elkeverjük, majd a kristálycukorral kemény habbá verjük, és a porcukrot belekeverjük. A kész habbal díszítjük a kihűlt tartokat.