Kardinális-cappuccinós

Kardinális-cappuccinós
Termékelkészítés:
 
A tojásfehérjét a kristálycukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük. A tojássárgát vanillincukorral elkeverjük, hozzáadjuk az átszitált lisztet, majd 30 g felvert tojásfehérjével fellazítjuk. A felvert tojáshabot nagy méretű csillag csöves nyomózsákba, míg a másik masszát egy kis méretű, sima csöves nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral kibélelt lemezre egymásra nyomjuk őket: a tojáshabot három csíkban, közvetlen egymás mellé, a tojássárgájás részt pedig ezekre közvetlen a csíkok közé-2 csík, majd a tetejére egy tojáshabos csíkot húzunk, hogy lehetőleg mindkét tojássárgájás részt takarja. Ebből 2 részt készítünk, egymástól távolságot tartva. Porcukorral leszórjuk őket, majd 150 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük őket és hagyjuk kihűlni. Kikeverjük a cappuccinós krémet, majd nyomózsákba töltjük. A kardinális tészta részeit leporcukrozzuk és átfordítjuk, hogy a sima felületük nézzen felfelé majd a sárgabarackos és cappuccinós réteget is beletöltjük és a kardinális másik, sima felével befedjük. Szorosan sütőpapírba tekerjük és jól lehűtjük.