Perzsa diós alagút

Perzsa diós alagút

A zabpelyes piskótához az összetevőket magas fordulatszámon habosítjuk, majd lapnak kikenjük és durvára darált dióval megszórjuk. A lapokat 180-200 C fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. A kihűlt lapokról lehúzzuk a sütőpapírt, rákenjük a karamell tölteléket, majd 10 db alagút formát kibélelünk vele. A gyümölcskrémekhez a gyümölcspürét a cukorral felforraljuk, majd besűrítjük a vízzel elkevert gusztinnal. A zabkásához a tejet felforraljuk, a zabkása alapot belekeverjük, majd lefedve 20 percig állni hagyjuk. A kihűlt zabkása alaphoz hozzákeverjük a felvert tejszínhabot és a tejszínstab neutrált. A kihűlt feketeribizli krémet beleadagoljuk a formába, majd rárakunk egy zabpelyhes lapot, rátöltjük a zabkása krémet, amibe simacsöves nyomózsákkal belenyomjuk a kihűlt barackkrémet. A formát zabpelyhes piskótával lezárjuk.