Narancsos-tönkölyös álom

30 db 100 g-os termék

Narancsos-tönkölyös álom

Alaptészta

  • 550 g linzertészta
  • 500 g BRAUN Dinkel Vollkorn alapkeverék
  • 200 g étolaj
  • 200 g víz
  • 600 g BRAUN Fruchti-Top Narancs
  • 160 g BRAUN Csokoládéízű süthető krémtöltelék

Tejszínkrém

  • 80 g Dr. Oetker Tejszínstabilizáló neutrál
  • 70 g víz
  • 400 g BRAUN MB-Top növényi habalap
  • 45 g dió
  • 1 g fahéj
  • 2 g citromhéj

Díszítés

  • 200 g BRAUN Cristaline hidegzselé
  • 150 g BRAUN Covela étbevonó
  • 20 g BRAUN Gold Sparkl díszítő zselé

A linzertésztát 60x20 cm-es keretbe nyújtjuk. A nehézfelvert összetevőit közepes fokozaton 2 perc alatt kihabosítjuk és a kinyújtott linzertésztára simítjuk.

A narancstölteléket átlósan a nehézfelvertre csíkozzuk, rácsíkozzuk a csokoládés tölteléket és 180-200 °C-os sütőben 25-35 percig (tűpróbáig) sütjük.

A tejszínstabilizáló neutrált legalább 20 °C-os vízzel elkeverjük, felvert MB-Toppal lazítjuk, dióval, fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük, végül a kihűlt alapra kenjük.

A Cristaline-t és a Covela-t külön-külön 20-25 °C-ra melegítjük, összekeverjük, a felületet bevonjuk, végül Gold Sparkl zselével dekoráljuk.