Stollen golyó

Stollen golyó

A tészta hozzávalóit dagasztógéppel gyors fokozaton 4 percig dagasztjuk. A kandírozott gyümölcsöt, a sütésálló csokoládét és a durvára vágott diót csak a dagasztás végén keverjük a tésztához. Dagasztás után 5 percig pihentetjük. Pihentetés után 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk, 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk, sütőlemezre helyezzük és 20 percig pihentetjük. 180-200 °C-on maximum 10 perc alatt világosra sütjük. Pihentetés után 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk, 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk, sütőlemezre helyezzük és 20 percig pihentetjük. 180-200 °C-on maximum 10 perc alatt világosra sütjük. Kihűlés után a golyókat olvasztott margarinban és kristálycukorban megforgatjuk.